Blogg

Örsjö tillbaka till div 6

2019-09-28 20:58

Att sitta och sammanfatta en säsong där resultaten enbart varit emot oss känns lite konstigt. Den bästa försäsongen på många år och ett snöpligt slut.
Att vi åker ur är inget att diskuttera, men att spela 6 oavgjorda matcher när endast en av dem hade gett oss två poäng till och fortsatt div 5 spel, det är riktigt surt.
6 uddamålsförluster, dom flesta tappade i slutet av matcherna..
Näst sist i tabellen och endast -11 i mål..
Inför säsongen gjorde vi allt rätt, fick in precis dom spelartyperna vi ville, några unga, mer rutin och en spets..(tyvärr fick vi aldrig se honom i Örsjö).
När vi väl kommit över denna säsongen så hoppas vi att kunna ställa ett stabilt lag på planen även nästa år, att inte spelare slutar, byter klubb.. utan fortsätter hos oss är prio 1..slippa åka till Tingsryd, Växjö, Rottne känns också ganska skönt, serieupplägget är under all kritik!  

Stort tack för allt stöd under året, tillsammans är vi gröna!


Örsjösjön runt 2019

2019-09-16 17:33

34

 


Örsjö-Flerohopp 1-2

2019-05-25 09:14

Örsjö inleder matchen bäst och gör även 1-0 genom Simon Almqvist som var väldigt bra idag. Helt rättvist resultat i halvlek, där vi har läge på fler mål och det ser stabilt ut överlag!
Flerohopp spelar upp sig i andra halvlek, vinner mer andrabollar och vi slår bort för mycket bollar i avgörande lägen, vi borde spela lite enklare med mer rörlighet istället för att lyfta in bollar där Peter Abelsson äger luftutrymmet. 
Flerohopp får en väldigt billig straff som man sätter i nättaket, 1-1. 
Bortalaget får energi av målet och eftersom vi inte riktigt har självförtroendet och tror på oss själva just nu så blir det jobbigt.. 
Samtidigt som vi går ner oss så gör Flerohopp 1-2 där bollen är över sidlinjen innan målet men domarteamet hade inte heller nån bra dag så 1-2 blir det. 
VG tvingas utgå med en rejäl bula i panna efter en vass armbåge från Abelsson som givetvis inte var avsiktlig, men som borde varit både kort och frispark, men nersläpp och bortgiven boll som resultat speglar domarinsatsen idag. 

Surt att förlora ett derby på detta sättet, vi har tränat jäkligt bra i veckan och kommer fortsätta på vår inslagna väg, men vi måste hitta tillbaka till glädjen och självförtroendet, då får vi både med oss domarbesluten och poängen. 


Örsjö marknad

2019-05-19 21:32

IMG_20190519_173600_839


Ny samarbetspartner i Coolbet

2019-05-13 17:08

1 januari 2019 infördes en ny spellag vilket bla innebär att enbart licensierade spelbolag får verka i Sverige, detta öppnar för fler aktörer men med tydligare riktlinjer att följa, tex inte använda aggresiv spelreklam och ha tydliga regler ang matchfixing för att inte bidra till spelberoende eller sponsring som vänder sig till minderåriga.

Örsjö idrottsförening är snabba på bollen som vanligt och inleder därför ett samarbete med spelbolaget coolbet. 
Tillsammans ska vi försöka göra nåt väldigt bra av detta!!

Läs mer riktlinjer här

Som förening kommer vi se över våra policy och införa en ny policy för spelmissbruk och matchfixing, som också beskriver hur vi kommer agera vid uppkommen situation.

 


Örsjö IF-Tingsryd FC 0-1

2019-05-10 21:19

Första halvek dåligt med uppgifter men jämt spel och 0-0.

Örsjö inleder andra halvlek med att Ricke skapar sig ett fint läge men bollen sitter hårt i stolpen. 
Bara några minuter senare har Yoel en kanonfin volly som målvakten räddar fint. 
Tingsryd skapar inte speciellt mycket i andra halvlek men gör 1-0 på den chansen dom får. 
Örsjö fortsätter skapa lägen och stolpen räddar bortalaget ännu en gång. 
En av dom bästa matcherna iår så det är mycket motigt att vi inte får utdelning. Känns som vi gör väldigt mycket rätt men får kämpa extra för att få nåt med oss. 

Hela laget ska ha beröm idag 


Örsjö-Växjö Bois 0-2

2019-05-04 11:35

Första halvlek skapades inte många målchanser åt nåt håll, efter 30 min hade det knappt varit ett avslut från något av lagen. 
Växjö sätter en hög press och Örsjö har svårt att komma framåt. Sista kvarten skapar dock Örsjö två lägen men utan resultat. 
Pausvila, solen går ner och det blir väldigt kallt.. 
Direkt i andra så räddar Robban matchens farligaste målchans, kniper bollen mellan benen. Örsjö spelar upp sig och givetvis gör superfarlige Johnbosco Samuel Kalu 0-1 istället, en spelare som så sent som för två veckor sedan nätade för Växjö United på Pukevallen. 55 min spelade. 
Örsjö skapar sedan ett par riktigt bra lägen att kvittera men bollen hittar inte in i nätet. 90 min spelade och hela Örsjö anfaller så gör Johnbosco Samuel Kalu istället sitt andra mål och domaren blåser av matchen. 
Ingen bra match som utspelades på Strandängen, men mot ett motstånd som förmodligen kommer ta många skalper under året. 


Newbodyförsäljning

2019-04-23 12:05

Vi kör igång en försäljning av Newbody. Om du vill köpa eller sälja så kontaktar du nån i styrelsen eller laget. 
Orange katalog är det som gäller!

newbody

 


Örsjö-Norrhult 2-0

2019-04-18 22:12

Första 15 min är matchen jämn, lagen skapar nåt läge var och känner på varandra. Sen kommer Ricke i läge för sin högerfot, ett bra skott med studs innan målvakten och bollen går fint i mål. 
Sen har Örsjö en bra period där bortalaget får svårt att hänga med eller komma in i matchen. VG rinner igenom Norrhults backlinje och sätter bollen mellan benen på målvakten, helt rättvist 2-0 i paus.

Andra halvlek försöker vi bara spela av, inte gå för mycket framåt och hålla ihop försvaret. Vi bjuder bortalaget på ett friläge i en snål hemåtpass som Robban räddar. David E får utgå pga skada, vi gör alla våra byten under en kort period, planen bjuder inte till nåt skönlir såhär tidigt på våren så 30 min ser inte jätteroligt ut men vid ledning 2-0 så behöver det inte alltid göra det heller. 
Vi skapar ändå ett par lägen till men matchen slutar 2-0 och vi är i ensam serieledning som nykomlingar i div 5, riktigt roligt att se!
Laget gör det bra tillsammans idag med, VG tar mycket stryk, Ricke är svårstoppad, inhopparna gör det väldigt bra, vilket visar på hur bred trupp vi har!
Nu tar vi påskledigt och önskar alla en riktigt fin helg!

fjäderRSS

 

 

Screenshot_2023-04-24-19-49-37-185_com.google.android.apps.docs-edit